خوراک سیرابی
( رب انار )
مواد لازم: خوراک سیرابی
سیرابی گوسفند =یک عدد
پیاز= یک عدد
سیر =دو حبه
سیب زمینی متوسط 3= عدد
لوبیا چیتی =نیم پیمانه
نمک و ادویه و زردچوبه =به میزان کافی
روغن مخصوص سرخ کردن=به مقدار لازم
رب گوجه فرنگی =دو قاشق سوپخوری
طرز تهیه: خوراک سیرابی
سیرابی
را به خوبی می شوئیم و روی آنراچاقو میکشیم تا کاملاً تمیز شود. سپس با
پیاز و سیر و کمی ادویه و زردچوبه می گذاریم کاملاً بپزد تا به راحتی قابل
خوردن باشد و در آخر پخت حدود 4 تا 5 قاشق غذاخوری آب داشته باشد. لوبیا
چیتی را هم می گذاریم تا کاملاً بپزد و در نهایت یک قاشق آب داشته باشد.
سپس سیب زمینی ها را به صورت کبریتی خرد کرده و سرخ می کنیم، رب را هم جداگانه کمی تفت می دهیم.
به
سیب زمینی ها ادویه و نمک و زردچوبه اضافه کرده و کمی آنها را با سیب
زمینی سرخ شده تفت میدهیم.سپس سیرابی پخته شده و رب را به آن اضافه می کنیم
و با هم مخلوط می کنیم.
این غذا علاوه بر اینکه خواص سیرابی را دارا می باشد اصلاًبوی بد سیرابی را ندارد.
طرز تهیه رب انار , رب انار ,آماده سازی رب انار
خورشت باقلاقاتق
( فسنجان )
مواد لازم خورشت باقلاقاتق
? 3 کیلو گرم باقلای رشتی سبز و تازه یا 500 گرم باقلای رشتی خشک
? 4 قاشق غذاخوری شوید (خشک یا تر)
? 3 عدد تخم مرغ
? یک و نیم بته سیر
? نصف قاشق چایخوری زردچوبه
? 250 گرم روغن یا کره
? فلفل و نمک به مقدار کافی
طرز تهیه:خورشت باقلاقاتق
یکی
از معروفترین خورشتهای گیلان، باقلاقاتوق است. باقلای رشتی دو پوسته است
که باید هر دو پوست آنرا گرفت. امروزه میتوان این باقلا را بصورت پوست
گرفته و آماده در میدان تجریش تهران یافت. نمونه خشک آن که دارای یک پوست
میباشد و بسیار شبیه لوبیا میباشد در مغازه های ایرانی خارج از کشور نیز
فروخته میشود که باید آنرا یک شب در آب ولرم خیس نموده و سپس پوست آنرا
گرفت.
باقلای رشتی را با سیر ریز شده و زردچوبه و شوید و روغن مخلوط
نموده و تفت میدهیم. آنگاه بدان آب اضافه مینماییم تا روی باقلا را بگیرد.
حرارت را کم مینماییم تا آهسته بجوشد و باقلا بپزد. مراقب باشید باقلا له
نشود. سپس تخم مرغ را در آن شکسته و در ظرف را میگذاریم تا تخم مرغ بسته
شود. نمک و فلفل زده و سرو مینماییم. این خورشت با برنج، ماهی دودی یا شور،
زیتون پرورده صرف میشود.
خورش فسنجان ,طرز تهیه خورش فسنجان , طرز تهیه خورش فسنجان با گوشت قلقلی
آش کوفته سبزی (فارس )
مواد لازم:
گوشت چرخ کرده: 250 گرم
نخود: 500 گرم
برنج: 500 گرم
سبزی (تره، شاهی، ترخون و جعفری): 1 کیلو
مواد داخل کوفته: (پیاز، کشمش و گردو)
نمک، فلفل، زردچوبه: به میزان لازم
روغن: به میزان لازم
(طرز تهیه آش رشته )
طرز تهیه: آش کوفته سبزی (فارس )
ابتدا برنج و نخود را که از 12 ساعت قبل خیسکردهایم را با سبزی
چرخ میکنیم. مقداری از آنرا برای آش برمیدار یم و بقیه مواد را
باگوشتچرخ کرده ورز مید هیم. آنگاه نمک و فلفل وزردچوبه رابه
مواد چرخ شده اضافه کنیم ومجددا چرخ میکنیم تا مواد نرم شود. در
اینمرحله مقداری از مواد را برداشته و وسط آن راگود کرده، مقداری از
مواد داخل کوفته که پیاز وکشمش و گردو میباشد، داخل آن میگذاریم
وبهصورت گرد در میآوریم و در ظرف به صورتدایرهای میچینیم...
تمامیمواد را به همینصورت درست میکنیم.
در یک ظرف بزرگ
مقداری آب ریخته و رویحرارت میگذاریم. هنگامیکه آب جوش
آمد،کوفتهها را درون ظرف میریزیم و میگذاریم بهمدت 15 دقیقه
بجوشد.
در مرحله بعد مقدار موادی را که برای آشبرداشته بودیم
به همراه یک قاشق غذاخوریروغن ونمک و زردچوبه، در یک ظرف
میریزیمو با حرارت ملایم میگذاریم تا جا بیفتد. البته بایدمراقب
باشیم که ته نگیرد. دراین هنگام آش ماآماده است.