خوراک سیرابی



 خوراک سیرابی

رب انار )

مواد لازم: خوراک سیرابی
سیرابی گوسفند =یک عدد
پیاز= یک عدد
سیر =دو حبه
سیب زمینی متوسط 3= عدد
لوبیا چیتی =نیم پیمانه
نمک و ادویه و زردچوبه =به میزان کافی
روغن مخصوص سرخ کردن=به مقدار لازم
رب گوجه فرنگی =دو قاشق سوپخوری
طرز تهیه: خوراک سیرابی
سیرابی را به خوبی می شوئیم و روی آنراچاقو میکشیم تا کاملاً تمیز شود. سپس با پیاز و سیر و کمی ادویه و زردچوبه می گذاریم کاملاً بپزد تا به راحتی قابل خوردن باشد و در آخر پخت حدود 4 تا 5 قاشق غذاخوری آب داشته باشد. لوبیا چیتی را هم می گذاریم تا کاملاً بپزد و در نهایت یک قاشق آب داشته باشد.
سپس سیب زمینی ها را به صورت کبریتی خرد کرده و سرخ می کنیم، رب را هم جداگانه کمی تفت می دهیم.
به سیب زمینی ها ادویه و نمک و زردچوبه اضافه کرده و کمی آنها را با سیب زمینی سرخ شده تفت میدهیم.سپس سیرابی پخته شده و رب را به آن اضافه می کنیم و با هم مخلوط می کنیم.
این غذا علاوه بر اینکه خواص سیرابی را دارا می باشد اصلاًبوی بد سیرابی را ندارد.

طرز تهیه  رب انار , رب انار ,آماده سازی رب انار


خورشت باقلاقاتق


خورشت باقلاقاتق

 ( فسنجان )

مواد لازم خورشت باقلاقاتق


? 3 کیلو گرم باقلای رشتی سبز و تازه یا 500 گرم باقلای رشتی خشک
? 4 قاشق غذاخوری شوید (خشک یا تر)
? 3 عدد تخم مرغ
? یک و نیم بته سیر
? نصف قاشق چایخوری زردچوبه
? 250 گرم روغن یا کره
? فلفل و نمک به مقدار کافی

طرز تهیه:خورشت باقلاقاتق

یکی از معروفترین خورشتهای گیلان، باقلاقاتوق است. باقلای رشتی دو پوسته است که باید هر دو پوست آنرا گرفت. امروزه میتوان این باقلا را بصورت پوست گرفته و آماده در میدان تجریش تهران یافت. نمونه خشک آن که دارای یک پوست میباشد و بسیار شبیه لوبیا میباشد در مغازه های ایرانی خارج از کشور نیز فروخته میشود که باید آنرا یک شب در آب ولرم خیس نموده و سپس پوست آنرا گرفت.
باقلای رشتی را با سیر ریز شده و زردچوبه و شوید و روغن مخلوط نموده و تفت میدهیم. آنگاه بدان آب اضافه مینماییم تا روی باقلا را بگیرد. حرارت را کم مینماییم تا آهسته بجوشد و باقلا بپزد. مراقب باشید باقلا له نشود. سپس تخم مرغ را در آن شکسته و در ظرف را میگذاریم تا تخم مرغ بسته شود. نمک و فلفل زده و سرو مینماییم. این خورشت با برنج، ماهی دودی یا شور، زیتون پرورده صرف میشود.

خورش فسنجان ,طرز تهیه خورش فسنجان , طرز تهیه خورش فسنجان با گوشت قلقلی

آش کوفته‌ سبزی‌ (فارس )


آش کوفته‌ سبزی‌ (فارس )

مواد لازم‌:
    گوشت‌ چرخ‌ کرده‌: 250 گرم‌
    نخود: 500 گرم‌
    برنج‌: 500 گرم‌
    سبزی‌ (تره‌، شاهی‌، ترخون‌ و جعفری‌): 1 کیلو
    مواد داخل‌ کوفته‌: (پیاز، کشمش‌ و گردو)
    نمک‌، فلفل‌، زردچوبه‌: به‌ میزان‌ لازم‌
    روغن‌: به‌ میزان‌ لازم‌

 

(طرز تهیه آش رشته )


   طرز تهیه‌: آش کوفته‌ سبزی‌ (فارس )
    ابتدا برنج‌ و نخود را که‌ از 12 ساعت‌ قبل‌ خیس‌کرده‌ایم‌ را با سبزی‌ چرخ‌ می‌کنیم‌. مقداری‌ از آن‌را برای‌ آش‌ برمی‌دار یم‌ و بقیه‌ مواد را باگوشت‌چرخ‌ کرده‌ ورز می‌د هیم‌. آنگاه‌ نمک‌ و فلفل‌ وزردچوبه‌ رابه‌ مواد چرخ‌ شده‌ اضافه‌ کنیم‌ ومجددا چرخ‌ می‌کنیم‌ تا مواد نرم‌ شود. در این‌مرحله‌ مقداری‌ از مواد را برداشته‌ و وسط آن‌ راگود کرده‌، مقداری‌ از مواد داخل‌ کوفته‌ که‌ پیاز وکشمش‌ و گردو می‌باشد، داخل‌ آن‌ می‌گذاریم‌ وبه‌صورت‌ گرد در می‌آوریم‌ و در ظرف‌ به‌ صورت‌دایره‌ای‌ می‌چینیم‌... تمامی‌مواد را به‌ همین‌صورت‌ درست‌ می‌کنیم‌.
    در یک‌ ظرف‌ بزرگ‌ مقداری‌ آب‌ ریخته‌ و روی‌حرارت‌ می‌گذاریم‌. هنگامی‌که‌ آب‌ جوش‌ آمد،کوفته‌ها را درون‌ ظرف‌ می‌ریزیم‌ و می‌گذاریم‌ به‌مدت‌ 15 دقیقه‌ بجوشد.
    در مرحله‌ بعد مقدار موادی‌ را که‌ برای‌ آش‌برداشته‌ بودیم‌ به‌ همراه‌ یک‌ قاشق‌ غذاخوری‌روغن‌ ونمک‌ و زردچوبه‌، در یک‌ ظرف‌ می‌ریزیم‌و با حرارت‌ ملایم‌ می‌گذاریم‌ تا جا بیفتد. البته‌ بایدمراقب‌ باشیم‌ که‌ ته‌ نگیرد. دراین‌ هنگام‌ آش‌ ماآماده‌ است‌.

 آش رشته , طرز تهیه آش رشته