آش ماست

آش ماست

( آش رشته )

مواد لازم


? گوشت گردن یا سردست، ترجیحا گردن 300 تا400 گرم
? نخود لپه، لیوان توی تصویر تقریبا صد گرم است 50 گرم
? برنج آش یا همان یک لیوان سرخالی 70 گرم
? پیاز 1 عدد
? نعناع خشک 1 قاشق سوپ خوری
? شیوید خشک 1 قاشق سوپ خوری
? ماست ترش تقریبا 1 لیتر
? نمک 1 تا 2 تا قاشق چای خوری
? فلفل 1 تا 2 تا قاشق چای خوری
? آب سرد 3 تا 4 لیوان
? ظروف و وسایل لازم:
? یک قابلمه تقریبا 4 یا 5 لیتری

( آش رشته )

طرز تهیه


? توضیح: این مقدار آش ماست بسیار زیاد است، من معمولا مقداری از آنرا بدون مخلوط کردن با ماست در فریزر نگهداری می‌کنم و هر وقت نیاز داشتم چند ساعت قبل از فریزر خارج می کنم وقتی یخ آن آب شد با ماست مخلوط می‌کنم.
گوشت را همراه با پیاز بپزید و بعد از اتمام آنرا بکوبید، اگر امکان کوبیدن آنرا ندارید با میکسر آشپزخانه خورد کنید.
لپه را هم با آب باقی مانده آب گوشت بپزید، سعی کنید خوب پخته شود ولی له نشود و دانه‌ها سالم باشند، به همین منظور است که من لپه را جداگانه می‌پزم تا مطمئن شوم له نشود.
حالا برنج را هم بپزید به صورتی که دانه‌های آن له شود آخرهای طبخ برنج، شوید و نعنای خشک را هم به آن بیفزاید. وقتی طبخ برنج هم پایان یافت همه مواد را با هم در قابلمه بریزید بگذارید چند دقیقه بصورت بسیار ملایم جوش بخورد تا وقتی که آب آن تمام شود.
وقتی آب آن تمام شد، مواد را بگذارید کاملا سرد شود بعد با ماست مخلوط کنید، نمک بزنید و مزه کنید. مقدار ماست را خودتان تصمیم بگیرید، بعضی ماست را بیشتر می‌کنند بعضی کمتر، مخصوصا سعی کنید ماست ترش تهیه کنید. اگر ماست ترش نداشتید آنرا شب قبل، از یخچال خارج کنید و هم بزنید بگذارید تا روز بعد. با این کار ماست کمی ترش تر خواهد شد. در خاتمه آش ماست را در کاسه‌های مورد نظر بریزید و با مقداری فلفل روی آنرا تزئین کنید.
? یک نکته دیگر: بچه که بودم یادم می‌آید گاهی روز بعد از اینکه آبگوشت نخود (یخنی نخود) داشتیم، مادرم آش ماست می‌بست به شکم مان، بعدها کشف کردم که مادرم با بهینه سازی یخنی نخود و افزودن برنج و کمی شوید و نعناع و ماست، یخنی نخود را تبدیل می‌کرد به آش ماست.

( آش رشته 

نحوه درست کردن پیتزا شیکاگو

آموزش و نحوه درست کردن پیتزا شیکاگو

آموزش و نحوه درست کردن پیتزا شیکاگو

آموزش آشپزی

مواد لازم

گوجه فرنگی پوست کنده و خرد شده                       2 عدد
پنیر موتزارلا                                                       250 گرم
پنیر پیتزای رنده شده                                           150 گرم
پنیر پارمسان                                                     3 قاشق غذا خوری
سیر له شده                                                     دو حبه
سوسیس ایتالیایی یا کوکتل کباب شده و خرد شده     150 گرم
فلفل دلمه خرد شده                                           1 عدد
روغن زیتون                                                       3 قاشق غذا خوری
پودر ریحان یا پونه یا آویشن                                    به مقدار دلخواه
سس کچاپ                                                      به مقدار لازم
خمیر پیتزا                                                         400 گرم

طرز تهیه

ابتدا خمیر پیتزا را با وردنه نازک نمایید.ظرف چدنی یا قالب مخصوص پیتزا که حداقل 8 سانتیمتر لبه دارد را برداشته و سطح داخلی آن را به طوری که تمام لبه های ظرف پوشش داده شوند با خمیر پیتزا بپوشانید و اضافه خمیر را از لبه ظرف ببرید.
سطح داخل خمیر را با 2 تا 3 قاشق سس کچاپ بپوشانید.سپس 100 گرم پنیر موتزارلا کف قالب بریزید.سوسیس و گوجه فرنگی را در یک لایه بریزید .روی سوسیس و گوجه فرنگی را با 150 گرم پنیر موتزارلا پوشش دید.
فلفل دلمه ای خرد شده،سیر له شده را روی پنیر موتزرالا ریخته و کل سطح پیتزا را با پنیر پیتزای رنده شده بپوشانید.
روی سطح پنیر پیتزا را کاملا با سس کچاپ بپوشانید و نمک و فلفل و آویشن را بر روی سطح سس بپاشید و در آخر 3 قاشق پنیر پارمسان رنده شده را روی سطح سس بریزید.
پیتزا را در فر با حرارت 180 در جه سانتیگراد قرار دهید و هنگامی که خمیر آن طلایی رنگ شد از داخل فر پیتزا را خارج نمایید(تقریبا 30 دقیقه).بعد از خارج کردن پیتزا شیکاگو از فر آن را برش زده و 3 قاشق غذاخوری روغن زیتون روی آن بریزید و سرو نمایید.

لینک مستقیم: http://mihangram.com/ashpazi-175.html

پیتزا

طرز تهیه مرغ سرخ کرده با گوجه فرنگی

آموزش و طرز تهیه مرغ سرخ کرده با گوجه فرنگی

آموزش و طرز تهیه مرغ سرخ کرده با گوجه فرنگی

آموزش آشپزی

مواد لازم

گوجه فرنگی                                1 پیمانه
شکر قهوه ای                               1 قاشق سوپخوری
پولنتا                                          4/3 فنجان  (غذای خوراکی به سبک ایتالیایی تشکیل شده از آرد ذرت و یا آرد نرم در آب جوش)
آرد                                            2/1 فنجان
آبدوغ (دوغ پس از گرفتن کره)           4/1 فنجان
سینه مرغ بدون پوست و استخوان      4 تکه
اسفناج                                       250 گرم

طرز تهیه

گوجه فرنگی‌ها را با چاقو شکاف دهید روی آن شکر قهوه‌ای پاشیده و در ماکرویو قرار دهید. حدود 3 دقیقه و یا تا موقعی که پوست آن از هم پاشیده شده و گوجه فرنگی‌ها نرم شوند. آنها را هم بزنید و جدا آن را کنار بگذارید.
در یک ماهی‌تابه 5/2 فنجان آب همراه با 1 قاشق چای خوری نمک ریخته تا به جوش آید، سپس پولنتا را در آن قرار داده حرارت را کم کنید و گاهی اوقات آن را هم بزندید و برای 5 دقیقه آن را بپزید.
در ظرف کم عمقی آرد را با 2/1 قاشق چای خوری نمک و فلفل مخلوط کرده و به آن آبدوغ را اضافه کنید، سپس مرغ‌ها را درون آن بغلتانید و سپس 3 قاشق سوپخوری روغن در یک ماهی‌تابه ریخته و با حرارت ملایم، آن‌ها را در 4 دقیقه و یا تا وقتی که صورتی شود سرخ کنید.اسفناج‌ها را بپزید و در بشقاب سروتان به همراه بقیه مواد تهیه شده قرار دهید.

لینک مستقیم: http://mihangram.com/ashpazi-176.html

طرز تهیه مرغ

طرز تهیه آش حبوبات جوانه دار

آموزش و طرز تهیه آش حبوبات جوانه دار

آموزش و طرز تهیه آش حبوبات جوانه دار

آشپزی

مواد لازم

جوی پوست‌کنده                                         یک پیمانه
عدس                                                      3/4 پیمانه
بلغور جو                                                    1/2 پیمانه
ماش                                                       3/4 پیمانه
برنج                                                         1/2 پیمانه
سبزی آش همراه با سیر                               1/5پیمانه
نخود، لوبیا قرمز و لوبیا چیتی از هرکدام               1/2پیمانه
گوشت گوسفندی با قلم                                250 گرم
پیاز داغ                                                     1/2پیمانه
زردچوبه، نمک و فلفل                                    به میزان لازم
روغن، سیرداغ و نعنا داغ                               به میزان لازم

طرز تهیه

جوی پوست‌کنده، بلغور و برنج را از شب قبل خیسانده و جو را همراه حبوبات جوانه‌دار به غیر از ماش و عدس (نخود، لوبیا قرمز و لوبیاچیتی) با حرارت ملایم می‌پزیم تا جوانه‌ها آسیب نبینند، همزمان ماش، عدس، بلغورجو و برنج را نیز با هم می‌پزیم. در این مرحله حبوبات پخته شده و سبزی‌ها را مخلوط کرده و یک قاشق چایخوری زردچوبه، نمک و فلفل به آش افزوده و مقداری پیازداغ به آش می‌افزاییم آن‌گاه گوشت پخته شده را کوبیده و به آن‌ها اضافه می‌کنیم و می‌گذاریم تا بپزد. سپس مقداری سیر و نعناداغ نیز در این مرحله اضافه می‌کنیم.

نکته: هنگامی که گوشت و آب آن را به آش اضافه می‌کنیم باید مواظب باشیم که آش ته نگیرد. ضمنا در غذاهای حاوی جو بهتر است نمک در پایان غذا اضافه شود تا غذا ته نگیرد.

طرز تهیه حبوبات جوانه‌دار

حبوبات را 24 ساعت خیسانده و در این مدت آب حبوبات را پنج ساعت یک‌بار عوض می‌کنیم تا حبوبات بو نگیرد.بعد از 24 ساعت حبوبات را میان پارچه‌ای نخی تمیز قرار داده و درون آب‌کش می‌گذاریم و روزی سه تا چهار سبد را زیر آب گرفته تا حبوبات خیس بمانند.

بعد از سه تا چهار روز حبوبات جوانه‌دار آماده ‌می‌باشند.

نکته: ماش و عدس بعد از ده ساعت درون پارچه قرار می‌گیرند.

لینک مستقیم: http://mihangram.com/ashpazi-177.html

آش رشته

دمی بادمجان

دمی بادمجان

( کیک کشک بادمجان )



مواد لازم


? سیب زمینی متوسط : 4 عدد,
? بادمجان متوسط : 4عدد,
? گوجه فرنگی درشت : 4 عدد,
? پیاز : 2 عدد,
? فلفل دلمه ای : 2 عدد,
? گوشت چرخ کرده : 300 گرم,
? برنج : 400 گرم,
? روغن : 80 گرم


طرز تهیه


برنج را به مدت دو ساعت با آب و نمک خیس می کنیم ، پیازها را ریز خرد کرده و تفت می دهیم بعد از طلایی شدن پیازها کمی زردچوبه و گوشت چرخ کرده را نیز به آن اضافه می کنیم تا سرخ شود. سیب زمینی ها و بادمجان ها را نیز ریز خرد می کنیم و جداگانه تفت می دهیم. سپس برنج را شسته در ظرفی مناسب می ریزیم ،گوجه ها را ریز خرد می کنیم و یا رنده می کنیم ،فلفل ها را نیز ریز خرد کرده ، و تمام مواد را به برنج اضافه می کنیم.نمک و فلفل نیز به میزان لازم به انها افزوده و در ظرف آب می ریزیم به طوری که آب روی تمامی مواد قرار بگیرد ،ظرف را روی حرارت زیاد قرار می دهیم تا آب بجوشد در این مدت چند بار مواد را از زیر به رو هم بزنید تا مواد ته نشین نشود بعد از این که آب غذا جمع شد ،حرارت را کم کرده و دم کنی می گذاریم تا برنج دم بکشد.

( کیک کشک بادمجان