آش ماست تبریز

آش ماست تبریز

( آش رشته )

مواد لازم برای 4 – 6  نفر

 

پیاز ------------------------------------------------------------ 2 عدد متوسط

عدس --------------------------------------------------------- 1 لیوان

برنج ----------------------------------------------------------- 1 استکان

سبزی آش ( تره، جعفری، اسفناج، کمی گشنیز ) ---------- 1 کیلو

آب گوشت ---------------------------------------------------- 4 لیوان

کوفته ریزه * -------------------------------------------------- 10 – 15 عدد

سیب زمینی ------------------------------------------------- 1 عدد متوسط

ماست -------------------------------------------------------- به مقدار لازم

نمک ، فلفل ، زرد چوبه --------------------------------------- به مقدار لازم

 

 

طرز تهیه :

 

برنج را از یک ساعت قبل با مقداری آب و نمک خیس کنید و کنار بگذارید .

عدس را بشوئید و به مدت 5 دقیقه در آب جوش خیس کنید . ( داخل یک ظرف با درب بسته )

در قابلمه ای مناسب با گنجایش کل مواد آش ، کمی روغن بریزید و پیاز خلال شده را همراه کمی زردچوبه در آن سرخ کنید تا طلایی شود . آب عدس را خالی کنید و آن را به پیاز اضافه کنید و کمی تفت دهید . دو لیوان از آب گوشت را به عدس بیفزائید و حرارت زیر قابلمه را کمی زیاد کنید تا آب گوشت بجوشد بعد درب ظرف را بگذارید و یک ساعت صبر کنید تا عدس ( با حرارت ملایم ) تقریبا نیم پز شود .

 

طی این یک ساعت ، سیب زمینی را نگینی خرد کنید و در مقداری روغن سرخ کنید .

کوفته ریزه را هم آماده کنید ، کمی سرخ کنید و کنار بگذارید .

 

بعد از اینکه عدس نیم پز شد ، برنج را به عدس اضافه کنید . و صبر کنید تا برنج کمی باز شود .

 

یک عدد پیاز باقی مانده را ریز رنده کنید و در یک کاسه ، کمی فلفل سیاه و نمک و زردچوبه به آن بیفزائید وهمراه سبزی ( که بهتر است اسفناج آن کمی بیشتر باشد ) و باقیمانده آب گوشت به آش اضافه کنید .

 

( دقت کنید که آب داخل آش کم نباشد . هرجا نیاز به اضافه کردن آب بود ، از آب جوش استفاده کنید )

 

حدودا یک ساعت بعد از اضافه کردن سبزی ، سیب زمینی های سرخ شده را داخل آش بریزید و چند دقیقه بعد کوفته ریزه ها را داخل آش بیندازید. 15 – 20 دقیقه بعد از ریختن کوفته ریزه ها ، آش آماده سرو است .

 

ماست به دو صورت همراه این آش سرو میشود :

 

1 – حدود یک الی دو لیوان از ماست را قبل از سرو داخل آش بریزد و کاملا مخلوط کنید و بعد سرو کنید و باقیمانده ماست را موقع میل کردن غذا روی آن بریزید .

 

2 - ماست را بدون اینکه داخل آش بریزید ، در ظرف جداگانه کنار آش سرو کنید . موقع صرف آش ، هرکس بسته به ذائقه خود به مقدار دلخواه ، ماست به غذا اضافه خواهد کرد .

 
( آش رشته )
 

* مواد لازم جهت تهیه کوفته ریزه برای 10 – 15 عدد :

 

گوشت چرخ کرده --------------------------- 100 گرم

پیاز ------------------------------------------ 1 عدد کوچک

آرد ذرت -------------------------------------- 1 قاشق غذا خوری

نمک ، فلفل ، زردچوبه ----------------------- روی هم نصف قاشق غذا خوری

 

 

طرز تهیه :

 

پیاز را ریز رنده کنید و همراه نمک و فلفل ، زردچوبه و آرد ذرت به گوشت چرخ کرده اضافه کنید . حدود 15 دقیقه کاملا مخلوط را ورز دهید تا حالت چسبندگی پیدا کند و کاملا یکدست شود .

به اندازه یک گردو  از مواد بردارید و به شکل کوفته های کوچک درست کنید و بعد کوفته ها را در مقداری روغن از قبل داغ شده سرخ کنید .

 

البته ! اگر خیلی عجله دارید، بدون کوفته ریزه هم میتوانید این آش را تهیه کنید .

( آش رشته 

آموزش زیتون پرورده

زیتون پرورده

( رب انار )

مواد لازم

زیتون 1کیلو
 سیر 1بوته
 مغز گردو ی چرخ شده 1 پیمانه
 اب انار 1پیمانه
 سبزی معطر (در گویش ما زندرانی زلنگ(در گویش گیلانی چو چاق) 2 بسته
 رب انار 1 قاشق
 دانه انار ترش در صورت تمایل نصف پیمانه سایده شده
 گلپر 2قاشق چای خوری

طرز تهیه

اول زیتون ها  هسته آنرا جدا کرده می شوییم سبزی معطر را شسته خوب چرخ می کنیم معمولا باید سبزی ودانه انار را با هم بسابیم حالا چون وسایله برقی در دسترسمان هست از انها استفاده می کنیم وقتی سبزی را چرخ کریم اب زیتون را خالی کرده و گردوی چرخ شده و سبزی ورب انار گلپر سیر کوبیده رابا هم مخلوط می کنیم بعد مقداری از اب انار را میریزم باز مخلوط می کنیم اگر مزه وترشی ان خوب بود بقیه آب انار را نمی ریزیم در صورت تمایل می توان ترشی وسیر انرا بیشتر کرد واقعا خوش مزه است امید وارم که خوشتان بیاید .

( رب انار

تارت انجیر

آموزش و نحوه درست کردن تارت انجیر

آموزش و نحوه درست کردن تارت انجیر

آموزش آشپزی

مواد لازم

انجیر یک اندازه و رسیده بدون ترک خوردگی              750 گرم
خمیر فونسه یا بریزه                                           400 گرم
کرم پاتی سیر                                                  یک لیوان
کره                                                               25 گرم

طرز تهیه

برای تهیه این تارت به قالب مخصوص تارت که دیواره آن در حدود 2 تا 3 سانت است احتیاج داریم. خمیر را روی یک ورقه کاغذ به فرم قالب به ضخامت تقریبا نیم سانت باز می کنیم. دایره خمیر باید کمی بزرگتر از دهانه قالب باشد.
قالب را روی خمیر می گذاریم و اطراف آن را کمی بزرگتر از قالب می بریم و خمیر را با کاغذ بلند کرده در قالب برمی گردانیم و کاغذ را از روی آن برمی داریم و با دست روی آن را صاف کرده باید سطح دیواره قالب از خمیر پوشیده شود.
با چنگال سطح خمیر را چند سوراخ می کنیم تا نان موقع پختن پف نکند و بالا نیاید ، فر را با حرارت 350 درجه فارنهایت و یا 175 درجه سانتیگراد گرم می کنیم قالب را روی اولین پنجره فر از طرف پائین قرار می دهیم به مدت 30 تا 35 دقیقه تا نان کمی طلائی شود ، قالب را بیرون می آوریم و کرم پاتی سیر را که قبلا آماده کرده ایم روی سطح نان می ریزیم و با لبه کارد آنرا صاف کرده ، انجیر را که شسته و خشک نموده ایم به طور منظم و نزدیک هم روی سطح کرم می چینیم، کره را آب کرده روی انجیرها می ریزیم قالب را دوباره روی آخرین پنجره به طرف بالا قرار می دهیم. حرارت را 450 درجه فارنهایت و یا 200 درجه سانتیگراد می نمائیم به مدت نیم ساعت تا روی انجیرها کمی برشته شود ، قالب را بیرون می آوریم و کمی خلال بادام روی ان می ریزیم ، بعد از کاملا سرد شدن کمی پودر قند روی آن می پاشیم ، گرم و سرد این تارت مطبوع است و در صورت مصرف گرم آن بهتر است تارت را در ظرف پیرکس طبخ کنیم و با همان ظرف سر میز ببریم.

لینک مستقیم: http://mihangram.com/ashpazi-166.html

تارت

دلمه فلفل و بادمجان

دلمه فلفل و بادمجان


( کیک کشک بادمجان
مواد لازم
– گوشت چرخ کرده 500 گرم

– برنج 5/1 پیمانه

– لپه 2/1 پیمانه – پیاز 1 عدد

– سبزی معطر نیم کیلو

– سرکه یا آبلیمو 5 تا 6 قاشق غذاخوری

– شکر 3 تا 4 قاشق غذاخوری

– ادویه 1 قاشق مرباخوری

– رب گوجه فرنگی 2 قاشق غذاخوری

– زردچوبه 1 قاشق مر باخوری

– نمک و فلفل به میزان لازم

– گوجه ، فلفل و بادمجان جمعا 6 عدد

 
طرز تهیه
دو عدد پیاز را نگینی خرد کرده با کمی روغن تفت می دهیم بعد گوشت اضافه می کنیم تفت می دهیم رب گوجه و کمی زعفران ، نمک و فلفل را اضافه می کنیم . جداگانه برنج را نیم پز می کنیم و بعد لپه را جداگانه می پزیم بعد برنج و لپه را اضافه می کنیم سپس شکر و سرکه را اضافه می کنیم در آخر سبزی را اضافه کرده و همه را با هم مخلوط می کنیم وبعد داخل فلفل و گوجه فرنگی را خالی کرده و از مواد داخل آنها ریخته و در ظرف با مخلوط سرکه و آب با حرارت ملایم می پزیم

( کیک کشک بادمجان

بستی یخی شکلاتی

آموزش و نحوه درست کردن بستی یخی شکلاتی

آموزش و نحوه درست کردن بستی یخی شکلاتی

آشپزی

مواد لازم

توت فرنگی (حلقه شده)                       1 فنجان
عصاره وانیل (خالص)                            1 قاشق چایخوری
نمک                                                1/4 قاشق چایخوری
شربت ذرت                                        1/4 فنجان
شکر                                                1 فنجان
پودر کاکائو (شیرین نشده)                     3/4 فنجان
شیر (1 درصد چربی) شیر                      3 فنجان

طرز تهیه

1-شیر، شکر، پودر کاکائو، شربت ذرت و نمک را در یک روغن دان متوسط روی حرارت پایین مخلوط کنید و هم بزنید تا شکر آب شود.

بستنی یخی

2-مخلوط را از روی شعله بردارید و وانیل را اضافه کنید و هم بزنید.
3-قابلمه را داخل یک کاسه بزرگ آب و یخ قرار دهید تا دمای مخلوط به دمای اتاق برسد و خنک شود. مواظب باشید آب داخل قابلمه نریزد.

آموزش و نحوه درست کردن بستی یخی شکلاتی

4- 2قاشق سوپخوری توت فرنگی داخل هر قالب بستنی یخی بریزید سپس روی آن مخلوط شیری را بریزید.

بستی یخی شکلاتی

5- 1 ساعت در فریزر قرار دهید سپس چوب بستنی را در آن فرو کنید سپس 24 ساعت دیگر در فریزر قرار دهید تا سفت شود.
6-وقتی می خواستید بستنی را سرو کنید دور قالب آب گرم بگیرید تا بستنی از قالب جدا بشود.

منبع: مجله مراحم

لینک مستقیم: http://mihangram.com/ashpazi-168.html

بستنی یخی