کباب ایسلیم
( کیک کشک بادمجان )
مواد لازم
برای 4 نفر
- گوشت گوساله 300 گرم
– بادمجان 500 گرم
– پیاز 1 عدد بزرگ
– گوجه فرنگی 2 عدد متوسط
– رب گوجه فرنگی 2 قاشق غذاخوری
– فلفل سبز کبابی 5-6 عدد
– مارگارین 2 قاشق غذاخوری
– روغن مایع (مخصوص سرخ کردن ) 1 لیوان
– آب 2 لیوان
– نمک فلفل و زرد چوبه به میزان لازم
– خلال دندان 10 عدد
طرز تهیه
مارگارین
را کمی داغ کنید ، گوشت ها را که از قبل به اندازه ای یک سانتی بریده اید
داخل روغن سرخ کنید . گوشت را بردارید . پیاز ساطوری شده را تفت دهید تا
طلایی شود . رب گوجه ، نمک فلفل و زرد چوبه بریزید ، چند دقیقه دیگر خوب هم
بزنید . آب را اضافه کنید . بگذارید گوشت خوب مغز پخت شود . بادمجان ها را
راه راه پوست کنید. هر کدام را به درازی به سه یا چهار قسمت تقسیم کنید
،15 دقیقه داخل آب نمک بگذارید تا تلخی آن ها از بین برود ، بعد خشکشان
کنید . داخل روغن مایع هر دو طرف آن ها را سرخ کنید . دو تکه بادمجان را به
صورت صلیب روی هم گذاشته در وسط آن 2-3 تکه گوشت بچینید و گوشه های
بادمجان ها را یکی یکی روی گوشت جمع کنید .گوجه فرنگی ها را حلقه حلقه و
فلفل ها را نیز از وسط دو تکه ببرید . روی بادمجان و گوشت یک حلقه گوجه بعد
فلفل را با کمک خلال دندان ثابت کنید. آن ها را داخل یک سینی بچینید. آب
گوشت را اضافه کنید ، داخل فر در دمای 160 درجه سانتیگراد ، به مدت 15
دقیقه طبخ بدهید. اگر می خواهید بادمجانها کمتر روغن بکشند قبل از این که
سرخشان کنید ، داخل ماست و آب ( 2 قاشق غذاخوری ماست و 4/1 لیوان آ ب )
بغلتانید .
فیله مرغ هشت عدد
پودر سوخاری دو پیمانه
آرد گندم یک پیمانه
ادویه سوخاری دو قاشق سوپخوری
آبیخ یک ظرف بزرگ
آبلیمو دو قاشق سوپخوری
روغن مایع یک و نیم پیمانه
ابتدا فیلهمرغها را از طول به عرض به اندازه یکسانتیمتر بریده و
آنها را با آبلیمو مزهدار کنید، سپس آنها را یکییکی به ادویه سوخاری
آغشته کرده تا طعمدار شود و باقیمانده ادویه را به آرد سوخاری اضافه
کنید. پس از آن فیلهها را در ظرف دربستهای به مدت یک ساعت در یخچال قرار
دهید. بعد آنها را در آرد گندم بغلتانید و درون ظرفی که محتوی آبیخ است
بریزید، پس از آن که آرد فیلهها گرفته شد آنها را از آب خارج کرده، با
موادی که شامل ادویه و آردسوخاری است، آغشته کرده تا فیلهها به اصطلاح
پولکی شود. در تابهای به اندازه یکونیم پیمانه روغن بریزید و روی حرارت
ملایم گذاشته تا کاملا داغ شود آن گاه فیلهها را که به صورت حلقهای
درآوردهاید درون روغن بریزید تا به مدت پنج الی هفت دقیقه سرخ شود.
طرف دیگر فیلهها را نیز به همین شکل سرخ کنید. این غذا را میتوان با سس کچاپ سرو کرد.
نکته مهمی که در پیچش فیلهها وجود دارد این است که شما قبل از این که فیلهمرغها را سرخ کنید با دو دست به صورت حلقه شده درآورید.
پودر تخم گشنیز یک قاشق سوپخوری
پودر فلفلقرمز یک قاشق سوپخوری
پودر سیر یک قاشق چایخوری
جوهر لیمو یک قاشق چایخوری
نمک یک قاشق سوپخوری
همه مواد لازم برای این ادویه که در بالا ذکر شده را با هم مخلوط میکنیم.
لینک مستقیم: http://mihangram.com/ashpazi-170.html
( آش رشته )
مواد لازم
? 600 گرم گوشت بدون استخوان گوسفند
? یک لیوان نخود
? یک لیوان لوبیا سفید
? یک لیوان عدس
? یک لیوان برنج
? 150 گرم تره
? 150 گرم ترخون
طرز تهیه
حبوبات
را شب قبل در آب سرد خیس کنید از پختن نخود و لوبیا همراه گوشت خودداری
کنید.برای طبخ همیشه از شعلهکم استفاده کنید و مواد را به آرامی بجوشانید
از جوشش شدید جدا خودداری کنید.گوشت، لوبیا و نخود را پخته تا اینکه آنها
تقریبا پخته باشند و از حالت سفتی خارج شده باشند.گوشت را پس از پختن با
مخلوط کن خرد میکنید تا بهصورت کاملا خرد شده درآید، سپس آن را با لوبیا و
نخود دریک قابلمه بزرگ ریخته برای مرحله بعدی طبخ آماده کنید، برنج را هم
اضافه کرده بهمدت کافی بجوشانید تا دانه برنج تقریبا در آش محو شود، اگر
از برنج آش استفاده کنید این مرحله زودتر انجام خواهد شد و همچنین آش شما
قوام بهتری خواهد یافت.در این مرحله ترخون و تره را خرد کرده با عدس به
دیگر مواد اضافه کنید، نمک به اندازه دلخواه بزنید و طبخ را روی شعله ملایم
ادامه دهید و مداوم آن را بهم بزنید.
( آش رشته
آشپزی
این پودینگ را در صورت امکان می توان با انواع مربا های میوه (بدون شربت)
به رنگ های مختلف که در خارج آماده فروش است ، تهیه کرد و یا انواع کمپوت
خرد شده را مورد استفاده قرار داد.
میوه های مختلف مربا شده 250 گرم و یا کمپوت میوه خرد شده – 2
پیمانه (هلو ، آناناس ، موز ، مربای پوست پرتقال و خیار سبز)
شیر نیم لیتر (دو و نیم پیمانه)
شکر 200 گرم (1 پیمانه)
زرده تخم مرغ 7 تا 8 عدد
وانیل 1 قاشق چایخوری
ژلاتین 5 ورق (در حدود 15 گرم)
زرده تخم مرغ را با شکر و وانیل مخلوط کرده ، با چرخ برقی آنقدر می زنیم
که کاملا سفید و کشدار شود . شیر را می جوشانیم و به حالت داغ کم کم روی
زرده ریخته ، هم می زنیم تا مخلوط شود. ژلاتین را خرد کرده ، کمی آب جوش
روی آن میریزیم ، ظرف ژلاتین را در ظرفی دیگر محتوی آب جوش قرار می دهیم و
حرارت را ملایم می کنیم .
ژلاتین را هم می زنیم تا ذرات آن کاملا حل
شود و بعد آن را با شیر که کمی سرد شده ، مخلوط می کنیم . مایه را در قالب
فلزی کمی گود که متناسب با مواد باشد می ریزیم و در یخچال می گذاریم تا
کمی غلیظ و بسته شود. میوه های خرد شده را با آن مخلوط می نما ئیم و هم می
زنیم .
دوباره قالب را در یخچال می گذاریم تا کرم کاملا بسته شود .
بعد قالب را در ظرف آب نیم گرم قرار می دهیم (آب باید تا لبه قالب برسد)
یک لحظه قالب باید در آب نیم گرم بماند ، به طوری که فقط از قالب جدا شود ،
ولی آب نشود . دیس گرد قشنگی را روی دهانه قالب می گذاریم و پودینگ را در
ظرف برگردانده ، روی آن را با چند تکه کمپوت و مربا تزئین می نمائیم.
لینک مستقیم: http://mihangram.com/ashpazi-171.html
سینه مرغ یک عدد
کلم قرمز متوسط یک عدد
برنج پنج پیمانه
نمک به میزان لازم
فلفل به میزان لازم
زعفران به میزان لازم
آبلیمو نصف پیمانه
شکر به میزان لازم
پودر گلسرخ دو قاشق سوپخوری
پودر دارچین دو قاشق سوپخوری
برنج را با مقداری نمک خیس کرده و مرغ را با کمی روغن، پیاز و زعفران سرخ میکنیم و با سه پیمانه آب میگذاریم تا بپزد و آب آن کشیده شود. کلمها را خرد کرده و با روغن سرخ میکنیم کمی که نرم شد آبلیمو و شکر را به آن افزوده و کنار میگذاریم و بعد به مخلوط مرغ و کلم ادویه زده لابه لای برنج آبکشی شده میریزیم و آب و روغن اضافه کرده و دم میکنیم.روی برنج را با کلم سرخ شده، بادام، پسته و زعفران تزئین میکنیم.
لینک مستقیم: http://mihangram.com/ashpazi-167.html