کباب چنگه
مواد لازم
گوشت راسته گوساله : 1500 گرم
دنبه : 150 گرم
کره : 250 گرم
پیاز : 3 عدد
روغن زیتون : 1 فنجان
گوجه فرنگی : 6 عدد
فلفل : قدری
( کباب کوبیده )
طرز تهیه
برای تهیه کباب باید از گوشت راسته گوساله یا
گوسفند استفاده نمود، نکته قابل توجه برای کباب خوب انتخاب گوشت آن است که
باید نرم باشد (بهوسیله گردهای مخصوص نرم کننده گوشت نیز میتوان گوشت را
نرم و ترد نمود) ولی بهتر است گوشت را با آب پیاز و فلفل 24 ساعت قبل آماده
و نرم نمود. انواع کباب باید در عین پختگی زیاد خشک نشود.
کباب را
میتوانیم به هر اندازه که میل داریم پهن کنیم به این ترتیب که راسته را
روی تخته میگذاریم به انداز ای که میل داریم پهنای کباب بشود یک قطعه جدا
میکنیم مثلاً پهنا چهار انگشت و سپس قطعات دیگر گوشت میگذاریم قطعات دیگر
را میبریم ، بعد گوشت را به قطر دو سانتیمتر ورقه ورقه میکنیم و آماده
میگذاریم، لازم نیست شکل شکل آنها منظم باشد، باید بین هر دو یا سه قطعه
گوشت یک قطعه کوچک دنبه به سیخ کشیده،سپس پیاز را نرم رنده میکنیم و روغن
زیتون و فلفل را با پیاز رنده شده مخلوط میکنیم و گوشت را در این مایه می
خوابانیم و می گذاریم لا اقل یکشب بماند بعد گوشتها را به سیخ کشیده و کی
روی آن را با کارد میکوبیم و روی حرارت ملایم کباب میکنیم و گاهی سیخهای
کباب را بر میگردانیم کباب باید در عین پختگی زیاد خشک نشود و آبدار باشد
بعد کبابها را در دیس میکشیم و روی آنها را کمی نمک میپاشیم و کمی هم
کره روی آن میگذاریم و اطراف آن را با پیاز خلال کرده و جعفری تزیین
میکنیم - کباب را نباید هیچ وقت لای نان قرار داد زیرا آب کباب به خورد
نان میرود و خشک میشود. با کباب چنجه میتوان کباب گوجه فرنگی تهیه و
مصرف نمود.
بدون دنبه نیز میتوان این کباب را آماده نمود و بعد از طبخ مقداری کره روی آن قرار داد.
در
صورتیکه بخواهیم از آب لیمو یا کیوی خرد شده برای نرم کردن گوشت استفاده
کنیم برای هر یک صد گرم گوشت یک قاشق سوپخوری آب لیمو یا کیوی خرد شده با
پیاز رنده شده مخلوط میکنیم و نیم ساعت قبل از کباب کردن گوشت را در این
مایه میخوابانیم.
در صورتیکه بخواهیم از گردهای نرم کننده مخصوص گوشت
استفاده کنیم برای هر یک کیلو گوشت یک قاشق مربا خوری از گرد نرم کننده با
پیاز رنده شده مخلوط میکنیم و نیم ساعت قبل از کباب کردن گوشت را در این
مایه میخوابانیم.
ممکن است بدون روغن زیتون هم گوشت کباب را آماده کرد.
در صورت رعایت مقادیر مواد اولیه این غذا برای 6 نفر کافی است.
سبزی خورشتی 1 کیلو
لوبیا چیتی نصف پیمانه
گوشت 250 گرم
روغن به مقدار لازم
پیاز 1 عدد متوسط
آب 3 لیوان
نمک به مقدار لازم
ادویه به مقدار لازم
لیمو امانی 3 عدد
1- سبزی خورشتی شامل تره و جعفری و گشنیز و شنبلیه می باشد
2- گوشت را باید به شکل مربع خرد کرد
3- پیاز را به شکل نگینی ریز خرد می کنیم
4- لوبیا را از شب قبل خیس کنید و هر چند ساعت یکبار آب آن را خالی کنید
5-بهتر است لیمو را حدود نیم ساعت خیس کنیم تا تلخی آن برود و سوراخی با چاقو روی آن ایجاد می کنیم تا لیمو جمع نشود
ابتدا سبزی ها را پاک می کنیم و بعد آنها به شکل مناسب می شوریم و بعد از شستن می گذاریم آب آنها برود و به طوری که مناسب خورش قورمه سبزی باشد (ریز)خرد می کنیم و بعد آنها را با روغن سرخ می کنیم. پیاز را در ظرف دیگری سرخ می کنیم و بعد گوشت را به پیاز اضامه می کنیم و آنها را کمی تفت می دهیم و نمک و ادویه را به آن اضافه می کنیم سپس تمامی این مواد را داخل قابلمه مناسب ریخته و لوبیا را نیز به آنها اضافه می کنیم بعد از اینکه مواد را با هم ترکیب کردیم آب را اضافه می کنیم بعد از به جوش آمدن غذا زیر شغله را کم می کنیم و حدود 1 ساعت بعد لیمو را به آن اضافه می کنیم. برای آماده شدن این غذا حدود 4 ساعت باید روی شعله کم غذا گذاشته شود تا کاملاً جا بیفتد.
•این غذا اگر در زودپز درست کنیم آب را حدود 2 لیوان اضامه کی کنیم و به مدت نیم ساعت الی 40 دقیقه غذا آماده می باشد
• پیمانه استفاده شده در اینجا پیمانه برنج می باشد
• این غذا حدودا برای 5 نفر می باشد
• در صورت داشتن سوال می توانید از در قسمت نظرات سوال خود را مطرح نمایید
• امیدوار هستیم که این غذا مورد علاقه شما قرار بگیرد
طرز تهیه و نحوه درست کردن خورش قورمه سبزی
زرده تخم مرغ دو عدد
ماست نصف پیمانه (100گرم)
روغن نصف پیمانه (100 گرم)
پیکینگ پودر یک قاشق مرباخوری
آرد به اندازه ایکه خمیر بدست نچسبد ( حدود 150 گرم)
بادام پوست گرفته و چرخ کرده 250 گرم
پودر قند 120 گرم
هل کوبیده نرم یک قاشق سوپخوری
زرده تخم مرغ و ماست و روغن و پیکینگ پودر را مخلوط کرده و آرد را کم کم به آن اضافه کرده و هم میزنیم تا خمیر بصورتی در بیاد که بدست نچسبد ولی زیاد هم سفت و بدون کشش نشود. خمیر را مدت 2 ساعت میگذاریم تا ور بیاید.
بادام و پودر قند و هل را مخلوط می کنیم و از خمیر گلوله ای به اندازه
یک پرتقال بر می داریم , کمی آرد روی میز می پاشیم و خمیر را با وردنه به
قطر تقریباً نیم سانت باز می کنیم و با دهانه استکان دایره هایی می بریم و
در وسط هر دایره از مخلوط بادام و هل و پودر قند می گذاریم و خمیر را روی
هم می آوریم و اطراف آن را بهم می چسبانیم و چین میدهیم. قطاب ها را به
اینصورت آماده می کنیم .
قطاب ها را می توانیم در روغن سرخ کنیم و یا
داخل فر بگذاریم. برای سرخ کردن قطاب ها باید در ظرف گودی روغن فراوان داغ
کنیم و قطاب ها را داخل آن سرخ کنیم.
این قطاب ها داخل فر درست شده با حرارت 350 درجه فارنهایت به مدت نیم ساعت. بعد از سرد شدن قطاب ها را در پودر قند می غلتانینم.
لینک مستقیم: http://mihangram.com/shpazi-207.html
پیاز یک عدد
سیر 2 تا 3 حبه
گوشت چرخ کرده نیم کیلو گرم
نمک و فلفل سیاه به میزان لازم
زردچوبه و زنجفیل به دلخواه
گشنیز خرد شده یک استکان
فلفل سبز 3 تا 4 عدد
سیبزمینی 1 کیلو
پودر زیره سبز دو قاشق مرباخوری
تخممرغ 1 عدد
لیموترش تازه 1 عدد
در مرحله اول پیاز و سیر را سرخ کنید و گوشت چرخ کرده را با انواع
ادویهها، نصف استکان گشنیز و فلفل سبز خرد شده، تفت دهید تا آب آن کشیده
شود.
مواد را روی حرارت ملایم بگذارید تا بپزد و جا بیافتد. سیبزمینی را با آب و نمک بپزید، سپس آنها را پوست کنده و رنده کنید.
نمک، فلفل سیاه،آب لیمو ترش ، بقیه گشنیز و کمی پودر زیره سبز به
سیبزمینی اضافه کنید و آن را کاملاً ورز دهید. از خمیر سیبزمینی
گلولهای به اندازه یک نارنگی بردارید و وسط آن را گود نمایید. با قاشق از
مواد آماده گوشتی بردارید و میان گلوله سیبزمینی را پر کنید و پس از
بستن دهانه آن، گلوله سیبزمینی را در کف دست گرد کنید.
در ظرف دیگری
تخممرغی را بشکنید و با چنگال آن را خوب هم بزنید و کمی نمک و فلفل سیاه
نیز به آن بیفزایید. سپس کاتلیس های فرم داده را داخل مایه تخممرغ
بغلتانید و آنها را در روغن داغ سرخ کنید. کاتلیسها را در ظرف بچینید و
دور آن را با سبزیجات تزیین کنید.
لینک مستقیم: http://mihangram.com/shpazi-208.html
فیله کباب
( کباب ماهیتابه ای )
مواد لازم
فیله گوسفندی 300 گرم
فلفل سیاه نیم کوب 1 قاشق سوپخوری
سس سویا 2 قاشق غذاخوری
پیاز ساطوری متوسط 2 عدد
روغن زیتون نصف پیمانه
فلفل تازه کبابی
( کباب ماهیتابه )
طرز تهیه
ابتدا پیاز و سس سویا و فلفل سیاه و روغن زیتون را با
هم مخلوط میکنیم و گوشت را تکه ای خرد کرده و با مواد مخلوط می نماییم.
مواد را در ظرف شیشه ای در بسته میگذاریم حدود 12 ساعت داخل یخچال بماند و
مزه دار شود.
پس از آن فیله کباب را از یخچال بیرون آورده و تمام
پیازهای چسبیده به گوشت را از آن جدا نموده و به سیخ فلزی میکشیم تا روی
منقل کباب نماییم.مقداری هم فلفل کبابی را جداگانه به سیخ کشیده و در کنار
فیله ها کباب میکنیم.
حرارت باید خیلی کم باشد و سیخ ها باید کمی با
منقل فاصله داشته باشند تا کباب خشک نشود. سیخها را باید مدام بچرخانیم تا
هنگامی که یک طرف آن میپزد طرف دیگر هم همزمان بپزد چون اگر یک طرف آن
بپزد بعد بچرخانیم آب گوشت زیاد خارج شده و باعث خشک شدن کباب میشود. کباب
را باید آبدار برداریم و داخل نان گذاشته و از سیخ خارج نماییم.