کباب کوبیده
مواد لازم
گوشت گوسفند : 1 کیلو گرم
دنبه : 150 گرم
جوش شیرین : 1 قاشق سوپخوری
پیاز : 3 عدد
تخم مرغ : 2 عدد
نمک : 2 قاشق سوپخوری
طرز تهیه
گوشت
لخم و دنبه را به مقادیر مذکور با هم دوباره ماشین کرده پیاز رنده شده به
آن افزوده و تخم مرغ و جوش شیرین در آن ریخته دستتان را در آب گرم فرو
برده، آن را به مدت نیم ساعت مالش بدهید. سپس نمک هم به آن افزوده باز مالش
داده، نیم ساعت بعد سیخ را تر کرده آن را به سیخ کشیده، روی آتش تند ذغال
کباب کنید.
هرگاه قطرات روغن از کباب روی آتش ریخت سیخ کباب را روی نان
گذاشته کمی فشار بدهید تا چربیش گرفته شود و سپس دوباره سیخ را روی آتش
بگذارید همین که به اندازه کافی کباب شد تا سرد نشده به سر سفره ببرید.
طرز تهیه کباب کوبیده
مواد لازم
? گوشت چرخ کرده 300 گرم
? سیب زمینی بزرگ 1 عدد
? پیاز بزرگ 1 عدد
? تخم مرغ 3 عدد
? آب غوره نصف پیمانه پلوپز
? آب 1 لیتر
? کره 300 تا 400 گرم
? نمک ، زردچوبه ، فلفل و دارچین به میزان لازم
? رب گوجه 2 تا 3 قاشق
? برنج برای سرو 5 پیمانه پلوپز
طرز تهیه
ابتدا
پیاز و سیب زمینی را رنده کرده و به گوشت چرخ کرده اضافه کرده سپس تخم
مرغها و نمک و فلفل و دارچین و زردچوبه را نیز افزوده و خوب ورز می دهیم از
مواد بصورت کتلت برداشته و در ظرف مورد نظر سرخ می کنیم سپس در ظرف دیگری
کمی کره ریخته و رب را در آن تفت داده و آب غوره و آب را اضافه کرده و می
گذاریم تا بجوشد بعد کتلتها را به آن افزوده و می گذاریم تا سس بخورد کتلت
رود . در انتها با سیب زمینی سرخ شده آن را تزئین کرده و با برنج سرو می
کنیم.
? توجه: این غذا به آن علت ترش شامی یا کال شامی گفته می شود که
از سیب زمینی خام استفاده شده و بوسیله آب غوره یا نارنج ترش می شود . این
مقدار مواد برای 4 نفر در نظر گرفته شده است .
مواد لازم
? لپه 2 استکان
? گوشت چرخ کرده 250گرم
? لیمو عمانی 4 عدد
? پیاز متوسط اعدد
? رب گوجه فرنگی 2 قاشق غذاخوری
? آب 2 تا 3 لیوان
? نمک فلفل زردچوبه دارچین زعفران
طرز تهیه
ابتدا بمدت نیم تا 1 ساعت لپه را میخیسانیم.
پیاز
را بسیار ریز خرد کرده و به ان نمک و زردچوبه اضافه نموده و سرخ میکنیم تا
طلایی شود. به پیاز طلایی شده، گوشت را اضافه نموده و تفت میدهیم .در
ماهیتابه را گذاشته تا گوشت کمی دیگر تفت داده شود حال به این مواد لپه خیس
داده شده و لیمو عمانی که از چند جا سوراخ شده و رب گوجه اضافه نموده و
تفت میدهیم.به مواد آب را اضافه کرده و بعد از جوش آمدن آب شعله را ملایم
کرده تا خورش بپزد.
نیم ساعت قبل از پایان کار نمک فلفل زردچوبه و زعفران را اضافه میکنیم.
برای تزیین روی خورش میتوانیم از سیب زمینی سرخ شده یا بادمجان سرخ شده ویا گوجه فرنگی سرخ شده استفاده کنیم.
این خورش با برنج میل میشود.
مواد لازم :
گوشت سینه مرغ بدون پوس 500 گرم
پسته 300 گرم
پیاز داغ عسلی 2 قاشق سوپخوری
رب انار 2 فنجان
شکر 2 قاشق سوپخوری
زعفران 0.25 فنجان
زردچوبه قدری
فلفل قدری
نمک قدری
طرز تهیه :
گوشت سینه مرغ یا کوفته ریزه باشد , مغز پسته سائیده باشد ، پیاز سرخ شده باشد ، زعفران سائیده باشد .
کوفته
ریزه ها را درست کرده در مقداری آب و روغن آنها را سرخ می کنیم , در
قابلمه ای پیاز های خلال شده را در روغن سرخ می کنیم و پسته های آسیاب شده
را اضافه کرده و با حرارت ملایم مرتب بهم می زنیم , 4 تا 5 دقیقه کافی است
سپس کوفته های سرخ شده را با مقدار کمی نمک و زرد چوبه اضافه کرده و آب با
رب انار ، شکر و زعفران سائیده شده اضافه کرده و آرام بهم می زنیم تا پسته
ها گلوله نشود ، سپس حرارت را کم کرده می گذاریم آرام بجوشد تا کاملا به
روغن بیفتد ، طعم ترش یا شیرین آن بستگی به علاقه شما دارد .
نکته : در هنگام پختن خورش در قابلمه فسنجان را کنار می گذاریم .
خورش فسنجان با گوشت قلقلی
بادنجان دلمهای یک عدد
اسفناج پنج برگ متوسط
فلفل دلمهای رنگی خردشده سه قاشق سوپخوری
گوجهفرنگی نگینی خردشده یک عدد
نمک و فلفل به میزان لازم
برگ جعفری برای تزئین به میزان لازم
بادنجان را به قطر یک سانتیمتر برش زده، کمی نمک میزنیم و یک ساعت
استراحت میدهیم. در این زمان فلفل دلمهای و گوجهفرنگی را جداگانه در
تابه با یک قاشق روغن زیتون و با کمی نمک و فلفل تفت میدهیم و اسفناج را
آبپز کرده، سپس میکوبیم تا به شکل پوره در آید.
بادنجان را داخل تابه
با روغن کم سرخ کرده و طبق عکس ابتدا بادنجان، سپس گوجهفرنگی سرخشده
بعد یک لایه بادنجان روی آن، پوره اسفناج و در آخرین طبقه ابتدا بادنجان
سپس فلفل دلمهای نگینی و در آخر بادنجان کوچکتر را گذاشته و با جعفری
تزئین میکنیم.
نکته :به این نوع چیدمان بدون دورچین و تزئین اضافه غذای «مونتاین» یا غذا به شکل کوه گفته میشود که امروزه در کشورهای اروپایی از این سبک چیدمان به جای چیدمان مواد مختلف در کنار غذا به عنوان دورچین استفاده میشود. این غذا بسیار ساده، خوشمزه و با شکلی متفاوت بوده و مهمتر اینکه مواد آن همیشه در دسترس و با قیمت ارزان است.
لینک مستقیم: http://mihangram.com/ashpazi-142.html