روغن جامد 250 گرم
آرد 500 گرم
بیکینگ پودر یک قاشق چایخوری
ماست 180 گرم
زرده تخممرغ دو عدد
زعفران دم کرده 1/3 قاشق چایخوری
خرما 150 گرم
گردوی خرد شده 50 گرم
پودرهل نصف قاشق چایخوری
دارچین 1/3 قاشق چایخوری
تمام مواد میانی کلمپه را با هم به کمک قاشق خوب مخلوط کرده تا جذب یکدیگر شوند.
آرد را با روغن در ظرفی خوب مخلوط و ورز دهید تا خمیر شود.در ظرفی دیگر،
ماست، بیکینگپودر، زردههای تخممرغ و زعفران دمکرده را با قاشق مخلوط و
به خمیر آماده شده بیفزایید و مخلوط کنید. خمیر چسبندهای به دست میآید،
این خمیر را دو ساعت در یخچال استراحت دهید تا چسبندگی خمیر از بین برود.
بعد از دو ساعت، خمیر را بین دو لایه نایلون به قطر نیم سانتیمتر باز
کنید. خمیر را با قالب دایره به شکل گرد قالب بزنید. (میتوان با دهانه
لیوان این کار را انجام داد.)
سپس از مواد میانی کلمپه بردارید و وسط
خمیر قرار دهید. بعد لایهای دیگر از خمیر را قالب زده روی آن قرار دهید و
آن را با مهر مخصوص کلوچه مهر بزنید. دقت داشته باشید که حتماً قبل از
مهر زدن، مهر چوبی باید آغشته به آرد شود. بعد دور خمیر را بپیچید.
کلمپههای آماده را در سینی فر بچینید و آنها را 15 تا 20 دقیقه در فر با
دمای 160 درجه سانتیگراد بپزید. نباید رنگ این شیرینی هنگام پخت تغییر
کند.
لینک مستقیم: http://mihangram.com/ashpazi-140.html
راسته با استخوان گوسفندی یک کیلوگرم
روغنزیتون چهار قاشق سوپخوری
پیاز یک عدد
پودرسیر نصف قاشق چایخوری
سس سویا یک قاشق سوپخوری
نمک یک قاشق چایخوری
فلفل نصف قاشق چایخوری
کره و زعفران آبکرده به میزان لازم
گوجهفرنگی، زیتون و سبزی در صورت تمایل
ابتدا رگ و چربیهای گوشت را گرفته، اما استخوانها روی آن باقی بماند. سپس با دو قاشق روغنزیتون، پیاز، فلفل، پودرسیر، نمک و سسسویا مخلوط کرده و به مدت پنج ساعت میگذاریم تا مزهدار شود، بعد داخل تابه چدنی دو قاشق دیگر روغنزیتون ریخته و دو طرف آن را خوب سرخ میکنیم. پس از سرخ شدن مقداری کره و زعفران آبکرده را با قلممو روی آن بزنید تا خوشمزهتر شود و با گوجهفرنگی، زیتون و سبزی تزئین کنید.
لینک مستقیم:
آرد …………………………. 2?5 پیمانه
ماست ……………………. یک پیمانه
خمیر مایه ………………. یک ق غذا خوری
بیکینگ پودر ……………. یک ق مربا خوری
شکر …………………….. دو ق غذا خوری
نمک …………………….. یک چهارم ق چ
روغن …………………… یک چهارم پیمانه
ظرف پخت پای ( از این قالبها که تهش جدا می شود)
گوشت چرخ کرده ………………… صد گرم
پیاز ………………………………… یک عدد متوسط
رب ………………………………… یک ق غذا خوری
جعفری خرد شده ………………. یک لیوان پر
زرشک …………………………… یک استکان
نمک و زردچوبه و فلفل
من از خمیر مایه فوری استفاده کردم و با آرد مخلوطش کردم. اگر خمیر مایه معمولی استفاده می کنید با یک چهارم لیوان آب ولرم و شکر بگذارید تا عمل بیاید. بعد همه مواد را مخلوط کنید و برای ده دقیقه خوب ورز دهید. اگر آب اضافه کرده اید احتمالا به آرد بیشتری نیاز خواهید داشت.
رویه خمیر را با دست آغشته به روغن مایع چرب کنید و در کاسه گذاشته رویش پلاستیک بکشید . در جای گرم برای دو ساعت بماند.
پیاز را نگینی خرد کنید و کمی تف دهید و سپس گوشت را روی آن بریزید و تف دهید. زردچوبه و فلفل و نمک را اضافه کرده بازهم چند دقیقه تف دهید و سپس رب را اضافه کنید. نصف لیوان آب بریزید و درب ظرف را بگذارید تا برای یک ربع بجوشد و آبش کاملا کشیده شود. جعفری و زرشک را اضافه کنید و اینقدر حرارت بدهید تا حجم جعفری کم شود. حالا زیر آنرا خاموش کنید.
خمیر را با وردنه به قطر نیم سانت پهن کنید و سپس در ظرف پای چهارگوش بیندازید و لبه های اضافه آنرا جدا کنید . کف خمیر را با چنگال از چندجا سوراخ کنید و در فر 180 درجه برای ده دقیقه بگذارید.
در این فاصله از اضافه خمیر چهار گردو جدا گرده بین دو دست به شکل طنابی به بلندی طول ظرف پای درست کنید.
ظرف پای را بعد ده دقیقه از فر در آورید و مایه گوشتی را کف آن پهن کرده رویش یک لایه پنیر پیتزا ( رنده یا ورقه مهم نیست) بدهید. اگر خواستید رژیمی تر باشد پنیر را حذف کنید.
چهار طناب خمیری را روی مایه گوشتی به فواصل مناسب بگذارید. از وسط ظرف دوتا از طنابها را دولا کرده و یک طناب خمیری کوتاه در عرض ظرف روی آن بیندازید.لبه ها را به خمیر زیری چفت کنید. حالا خمیر های دولا را صاف کرده و دوتای بعدی را دولا کنید و یک طناب دیگر روی مایه گوشتی در عرض ظرف بگذارید الی آخر تا به انتهای ظرف برسید.
حالا از وسط ظرف به طرف دیگر باز همین کار را تکرار کنید و خمیر را مثل تار و پود پارچه ببافید.
روی خمیر را از مخلوط شیر و زرده تخم مرغ با برس بمالید و سیاه دانه یا کنجد بپاشید.
در فر به مدت نیم ساعت یا تا وقتی روی خمیر طلایی شود بگذارید.
منبع:دکتر آشپز
لینک مستقیم: http://mihangram.com/ashpazi-138.html