کرفس ۱ کیلو
سبزی ۲۵۰ گرم
گوشت ۲۵۰ کرم
روغن به مقدار لازم
آب ۲ لیوان
آبغوره ۳ فاشق غذاخوری
رب گوجه ۱ قاشق غذاخوری
نمک به مقدار لازم
ادویه به مقدار لازم
پیاز ۱ عدد
۱-سبزی کرفس شامل:جعفری و نعنا و برگ های کرفس
۲-مفدار آبغوره را برجسب سلیقه می توانید کمتر و یا زیاد تر استفاده کنید
کرفس ها را خرد میکنیم و می شوییم بعد داخل روغن آنها را سرخ می کنیم سبزی را بعد از شستن خورد می کنیم و داخل روغن تفت می دهیم.پیاز را به شکل مکعبی خرد می کنیم و داخل روغن سرخ می کنیم
سپس گوشت خورد شده را به آن اضافه می کنیم ورب گوجه و ادویه را به همراه مخلوط کرفس و سبزی را به آن اضافه می کنیم
سپس آب را به آن اضافه می کنیم و اجازه می دهیم تا به حرارت ملایم جا بیفتد
و کاملاً پخته شود که جدود ۲ تا ۳ ساعت طول می کشد بعد نمک و آبغوره را به
آن اضافه می کنیم و حدود ۱۵ دقیقه زیر شعله را کم کم می کنیم تا غذا روغن
بیندازد
• این غدا داخل زودپز حدود ۳۰ دقیقه طول می کشد تا پخته شود
• در اینجا ما از قبل کرفس و سبزی را سرخ کردیم و فیز شده استفاده کردیم
• در صورت داشتن سوال می توانید در قسمت نظرات سوال خود را مطرح نمایید.
• امیدوار هستیم که این غذا مورد علاقه شما قرار بگیرد.
مرغ ۱ کیلوگرم
گوشت بدون استخوان پخته شده گوسفند ۸۰۰ گرم
پیاز متوسط ۲ عدد
برنج ۷۵۰ گرم
کره ۱۰۰ گرم
خلال بادام ۱ پیمانه
خلال پسته ۱ پیمانه
خلال پوست پرتقال و پوست نارنج خشک ۴/۳ پیمانه
زعفران ۱ قاشق چایخوری
شکر ۱٫۵ پیمانه
آب ۲ پیمانه
نمک به میزان لازم
روغن به میزان لازم
ابتدا خلال پوست پرتقال و نارنج را دو بار در آب جوشانده و آن را به مدت
۶ ساعت در آب خنک قرار داده و دو بار آب آنرا عوض کرده تا مزه تلخ آن
گرفته شود.پس از آن خلال پوست پرتقال و نارنج را در سبد یا صافی ریخته تا
آب آن گرفته شود.
دو پیمانه آب و شکر را مخلوط کرده و کمی بجوشانید سپس خلال پوست پرتقال و
نارنج که قبلا تلخی آن را گرفته اید به شربت حاصل اضافه نمایید و مدتی صبر
کنید تا چند جوش بزند و طعم شیرین شربت به خلال ها نفوذ کند.
ظرف شربت و خلال پوست پرتقال را برداشته و بگذارید تا خنک شود،خلال بادام و
خلال پسته را آب بکشید و داخل ظرف شربت و پوست پرتقال بریزید.
برنج را در آب به مدت دو ساعت خیس نمایید.
پیازها را خرد کرده و در ماهیتابه با روغن سرخ نمایید تا رنگ آن طلایی
شود.تکه های مرغ را به پیاز داغ اضافه نموده و کمی دو طرف آن را سرخ می
کنیم.نمک،فلفل و ۵۰ گرم کره به همراه یک لیوان آب به مرغ اضافه کرده و می
گذاریم تازمانی که نصف لیوان آب باقی بماند مرغ بپزد و بعد از آن استخوان
های مرغ را جدا نمایید.به جای مرغ می توان از گوشت پخته شده بره استفاده
نمود.
برنج خیس شده را طبخ کرده و سپس مانند پلوی ساده آبکش کرده، روغن در کف دیگ
ریخته و ته دیگ را با چند کفگیر برنج بوشانید.سپس روی آن تکه های مرغ را
بچینید و با کفگیر سوراخدار خلال ها را از شربت بگیرید و روی مرغ ها یا
گوشت بپاشید.
باقیمانده برنج را روی مواد بریزید و ۵۰ گرم کره را آب کرده به همراه آب
مرغ باقیمانده و زعفران روی آن بدهید و بگذارید روی حرارت ملایم تا بپزد.
بعد از پخت شیرین پلو آن را در دیس کشیده و روی آن را با یک لایه برنج
زعفرانی بپوشانید و با باقیمانده خلال ها دیس شیرین پلو را تزئین نمایید.
در صورت لزوم می توانیدکمی هم دارچین روی آن بپاشید و یا از زرشک هم برای
تزئین استفاده نمایید.
طرز تهیه شیرین پلو
تزیین های زیبا و مختلفی از آش رشته
تزیین های زیبا و مختلفی از آش رشته
تزیین های زیبا و مختلفی از آش رشته
تزیین های زیبا و مختلفی از آش رشته
تزیین های زیبا و مختلفی از آش رشته
تزیین های زیبا و مختلفی از آش رشته
گوشت نیم کیلوگرم
پیاز دو عدد
سیب شیرین چهار عدد
لپه یک پیمانه
رب گوجهفرنگی یک قاشق غذاخوری
گوجهفرنگی رنده شده دو عدد
لیموعمانی پنج عدد
زعفران نصف قاشق چایخوری
دارچین به میزان لازم
روغن به میزان لازم
نمک به میزان لازم
فلفل به میزان لازم
زردچوبه به میزان لازم
ابتدا پیازها را رنده کرده با زردچوبه و روغن سرخ میکنیم، سپس گوشتها را قیمهای خرد کرده و در پیاز سرخ میکنیم و دارچین و فلفل را میافزاییم. بعد گوجهفرنگیها و رب گوجهفرنگی را داخل مواد میریزیم. آنگاه لپه را که از قبل خیس کردهایم آبکش کرده و داخل مایه سرخ میکنیم (برای جلوگیری از وا رفتن لپه) آب ریخته و میگذاریم بپزد بعد از 5/1 ساعت لیموعمانی، زعفران و نمک را اضافه میکنیم و میگذاریم خورش جا بیفتد 45 دقیقه قبل از سرو، سیبهای خرد شده را اضافه میکنیم (به این دلیل که سیب زرد له میشود.)
آموزش و طرز تهیه خورش سیب
طرز تهیه
برای تهیه رب انار,به یک دیگ یا قابلمه ای نیازمند هستیم.به اندازه ی
نیازمان انارها را می شوییم مثلا10 کیلو و داخل سبدی قرار می دهیم
انارها را داخل ظرف تمیزی دون(دانه دانه)می کنیم مقداری از آب آن را
میگیریم بعد مابقی دانه های انار را داخل ظرفمان می ریزیم و بعد روی شعله
گاز با آتش قرار می دهیم تا به چوش بیاید و باید در حین پختن رب انارمان آن
را هم بزنیم تا ته نگیرد بعد از پخته شدن دانه ها, سبدی را درب قابلمه
مناسب قرار می دهیم و دانه های انار چوشیده شده را داخل آن سبد می ریزیم و
آنها را با وسیله مناسبی مانند گوش کوب که دستمان نسوزد آنها را له کرده
تا تمامی گوشت دانه ها گرفته شود و فقط تفاله های آن باقی بماند و آب انار
گرفته شده را روی آنها می ریزیم تا مابقی گوشت دانه وارد ظرف زیر سبد
شوند ,بعد قابلمه زیر سبد که حاوی گوشت و آب انار است را روی حرارت قرار
می دهیم تا چوشیده شود و سفت شود و رب انار شما آماده می شود
تذکر:گوشت و آب انار را هم بزنبد تا رب ته نگیرد چرا که باعث تلخ شدن رب می شود
منبع :مادربزرگ مدیر سایت میهن گرام
طرز تهیه و آماده سازی رب انار